Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

“Ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία”. Ο Θεός μαζί τους.

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 17:54:00




Τάσος Γ. Τατάρογλου - Τελικά είναι κάτι παραπάνω από φανερό. Στις προσεχείς ευρωεκλογές θα υπάρξει μία προσπάθεια εκ μέρους της ΝΔ, να ενταχθεί στην πολιτική αντιπαράθεση και μία φονταμενταλιστική – θρησκευτική παράμετρος: Εμείς (η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή) είμαστε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που κάνουμε μεγάλες μετάνοιες και έχουμε απέναντι μας τους άθεους αριστερούς (την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ).

Εάν μάλιστα πραγματοποιηθούν σύντομα και βουλευτικές εκλογές, αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει ενδεχομένως μία από τις βασικές επιλογές της ΝΔ, καθώς σ' όλες τις άλλες υστερεί τραγικά όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της... πραγματικής πραγματικότητας: Σε μία κοινωνία που καταρρέει, οι μοναδικοί που είναι αισιόδοξοι είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Ανέκαθεν λοιπόν, όταν γινόταν προσπάθεια να εισέλθει η θρησκεία στην πολιτική, το μοναδικό τελικά που απέμενε στο τέλος ήταν η ψηθορική υποκρισία και συγκεκριμένα ο φαρισαϊσμός, για να είμαι και πιο εύστοχος σε σχέση με το θέμα που εξετάζουμε.

Το ίδιο ισχύει και σ' αυτήν την περίπτωση. Για μία ακόμη φορά όσα από τα κυβερνητικά στελέχη, με τον πρωθυπουργό πρώτο – πρώτο, επικαλούνται την “πίστη”, τη θρησκεία” και την “ορθοδοξία” απέναντι στους “κακούς άθεους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ” δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βυσοδομούν ουσιαστικά απέναντι σ' αυτό που θεωρητικά πιστεύουν. Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας: Όσοι είναι πραγματικά πιστοί, δεν μπορούν παρά να διαπιστώσουν ότι εδώ υπάρχει μια αισχρή ψηφοθηρική βλασθημία.

Τα περιστατικά πλέον πληθαίνουν και η διαβάθμιση ποικίλει: π.χ. έχουμε και την γραφικότητα του Μητροπολίτη Γορτυνίας ( http://www.youtube.com/watch?v=sVCmIh9sQsM&feature=player_embedded ) για το ποιους πρέπει να ψηφίζουν οι πιστοί, αλλά έχουμε και την ανήκουστη προσπάθεια διαπλοκής εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ.Μπαλτάκο να... αθωώνει μόνος του τον rasadel real estate Εφραίμ και φυσικά τον υπουργό Υγείας να χειροκροτεί ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hvUj1iFHM1A ).

Εννοείται ότι η ΝΔ ζητά και πιστοποιητικά πίστης ( http://www.skai.gr/news/politics/article/250179/nd-o-ellinikos-prepei-na-gnorizei-an-o-tsipras-einai-atheosd/ ). Χαρακτηριστική είναι και η αρθρογραφία ενός κυβερνητικού στελέχους, του Γιάννη Παναγιωτόπουλου, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης ( http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=5343&catid=14 ) ο οποίος μεταξύ άλλων, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ένας άθεος (ο Αλέξης Τσίπρας) να επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Και εδώ θα σταθούμε λίγο παραπάνω, γιατί μία φαινομενικά “ήπια” παρέμβαση, σε σχέση τουλάχιστον με τα προηγούμενα παραδείγματα, ουσιαστικά ξεδιπλώνει στο σύνολο της την φαρισαϊστική αυτή κυβερνητική στρατηγική.

Το επιχείρημα φαντάζει απλό: Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει άθεος, οπότε τι δουλειά έχει να πάει στο Άγιο Όρος; Με ποια ιδιότητα ένας άθεος επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος; Ως τουρίστας ή ως προσκυνητής; Ενδεχομένως το ερώτημα να είχε ένα νόημα, εάν το Άγιο Όρος ήταν απλώς 10-15 μοναστήρια ενωμένα δίπλα-δίπλα. Είναι όμως αυτό το Άγιο Όρος; Είναι απλά μερικοί ναοί, μερικά μοναστήρια, τα οποία είναι απλώς πολύ κοντά το ένα στο άλλο, κάτι σαν μια Αράχωβα της πίστης;

Προφανώς όχι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αρκετοί, είτε από μία άσβεστη ματαιοδοξία, είτε από έναν αθεράπευτο ναρκισσισμό, είτε για λόγους που περιγράψαμε παραπάνω όπως η ψηφοθηρίκή υποκρισία, δεν βλέπουν το Άγιο Όρος ακριβώς έτσι: Ώς ένα μεγάλο σαλέ πίστης στην Αράχωβα, στο οποίο πρέπει να κλείσουν πρώτο τραπέζι πίστα.

Για να μιλήσουμε όμως σοβαρά, είναι ξεκάθαρο ότι το Άγιο Όρος, πέρα σαφώς από την θρησκευτική διάσταση που έχει και η οποία καλύπτει όποιον πραγματικά θέλει να νοιώσει μία τέτοια εμπειρία, έχει και άλλες διαστάσεις: Πολιτιστικές, ιστορικές, συμβολικές, είναι μόνο μερικές απ' αυτές. Και ένας πολιτικός ο οποίος διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ελλάδας με αξιώσεις, έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να επισκεφθεί το Άγιο Όρος γι' αυτές, χωρίς κατ' ανάγκη να βιώσει την προσωπική θρησκευτική διάσταση.

Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ στον πειρασμό και να κάνω και μία αντιπαραβολή μεταξύ του “δικαιώματος” του Αντώνη Σαμαρά να πάει στο Άγιο Όρος ( http://www.freepen.gr/2014/02/blog-post_3735.html ) και του “μή δικαιώματος” του Αλέξη Τσίπρα να πάει.

Αν δεν κάνω λάθος ο λόγος του Χριστού διδάσκει την αγάπη στο συνάνθρωπο. Τη βοήθεια στον κατατρεγμένο. Δεν ξέρω πόσο Χριστιανικό είναι να αποκαλείς μικρά παιδιά και γυναίκες “λαθρομετανάστες”. Δεν ξέρω πόσο Χριστιανικό είναι να διορίζεις αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έναν άνθρωπο που ζητά από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να “κάνουν τον βίο, αβίωτο” σε άλλους ανθρώπους ( http://www.koutipandoras.gr/article/102089/hot-doc-apokalyptei-ihitiko-ntokoymento-prepei-na-toys-kanoyme-vio-avioto ). Προσωπικά δεν μου μοιάζει και πολύ Χριστιανικό. Και σας παρακαλώ πολύ, μην επικαλεστεί κανείς την ιδιότητα του πρωθυπουργού ως ανώτερου πολιτειακού παράγοντα ο οποίος πρέπει να φροντίζει για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας (όπως τελος πάντων αυτός νομίζει ότι τα προασπίζεται) γιατί εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Δεν είπε κανείς, μα κανείς, στον κ.Σαμαρά να κάνει μετάνοιες, να το παίζει καλός Χριστιανός, να ψέλνει το πάτερ υμών και να ζητάει πιστοποιητικά πίστης και Χριστιανοσύνης από τον αντιπαλό του μπλέκοντας σε έναν απίστευτο κουβάρι τον πολιτειακό του ρόλο με την προσωπική του θρησκευτική επιλογή. Ο ίδιος, οι σύμβουλοί του, τα στελέχη του και οι επικοινωνιολόγοι του αποφάσισαν να το κάνουν. Αφού λοιπόν αποφάσισαν να το κάνουν, ας μας εξηγήσουν πως συνδιάζεται το πνιγμένο δίχρονο “λαθρομεταναστάκι” με τον Χριστιανισμό και το “θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο” με τις μετάνοιες. Καλά ξεμπερδέματα και ο Θεός μαζί σας. Θα Τον χρειαστείτε. Εάν όχι σ' αυτήν τη ζωή, τουλάχιστον στην επόμενη ( http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=1&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD&ch=23&ancnew=AM ).

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

“Ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία”. Ο Θεός μαζί τους.

Δημοσιεύθηκε από ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΣ στις 18/02/2014 και ώρα 13:18:11

ΚΑΤΙ ΦΑΥΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ... ΕΥΛΑΒΗ ΜΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ..



Δημοσιεύθηκε από Χρήστος Δημάρης στις 20/02/2014 και ώρα 07:48:15

Κύριε Τατάρογλου μιλήσατε για την γραφικότητα του μητροπολίτη Γορτυνίας. Εσείς δηλαδή τι θέλετε; Να ψηφίζουν οι Χριστιανοί τους άθεους, οι κομμουνιστές τους μή κομμουνιστές, οι αριστεροί τους δεξιούς και οι δεξιοί τους αριστερούς; Για εσάς η υποψηφιότητα του Βουδούρη είναι ένα δείγμα της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ;



Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: