Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

«Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα» 7/12 και 21/12 και «Η πόλη των ευχών» 14/12 και 28/12

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 23:59:00




Το “Κέντρο Τεχνών Πλάκα” και η “OneTwoFree” προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε δύο διαδραστικές χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις τις Κυριακές του Δεκέμβρη για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.

Η “OneTwoFree” είναι μια σύμπραξη καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, θεωρητικών της τέχνης και ειδικών επιστημόνων με πολύχρονη εμπειρία, που σκοπό έχει να προάγει την εκπαίδευση και τη μη τυπική μάθηση μέσω σύγχρονων και βιωματικών πρακτικών καθώς και να ψυχαγωγήσει, να καλλιεργήσει την φαντασία και να μυήσει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Από το 2011 έχει δημιουργήσει μία κινητή μονάδα θεάτρου και παρουσιάζει το καλλιτεχνικό της έργο σε «μη θεατρικούς χώρους» όπως σχολεία, νοσοκομεία, εργοστασιακούς χώρους, αποσκοπώντας στο να κάνει ακόμα πιο προσιτή τη χαρά της τέχνης, του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης. Έχει παρουσιάσει παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 «Μια Νιφάδα τα Χριστούγεννα»

Η παράσταση: Παραμονές Χριστουγέννων και η μικρή Παγωνούλα Χιονονιφαδούλα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσκεψη στη γη! Με απογοήτευση όμως όταν φτάνει ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι έχουν τόσες σκοτούρες που έχουν ξεχάσει τα φετινά Χριστούγεννα. Αψηφώντας τους κινδύνους και έχοντας σύμμαχους τους φίλους των Χριστουγέννων θα προσπαθήσει να φέρει την εορταστική ατμόσφαιρα πίσω στην πόλη. Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσει φίλους, θα συναντήσει εμπόδια και θα μάθει, μαζί με τους μικρούς θεατές, ένα σωρό πράγματα για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, τα έθιμα των γιορτινών ημερών αλλά και για τη διαφορετικότητα, την έννοια της μοναδικότητας ακόμη και … για τον κύκλο του νερού!

 «Η Πόλη των Ευχών»

H παράσταση: Πρόκειται για μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια δύο παιδιών που παραμονή Χριστουγέννων έχουν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά μια Ευχή και να ταξιδέψουν μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων. Η παράσταση μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό και με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής και τραγουδιών, θα οδηγήσει τα παιδιά να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν παρέα με τους ήρωες του έργου σε χριστουγεννιάτικους τόπους, να γνωρίσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες που ίσως ποτέ πριν να είχαν φανταστεί και να καταλάβουν ότι το μεγαλύτερο όπλο στις όποιες δυσκολίες μας, είναι η αγάπη.

Μετά τις παραστάσεις: Ακολουθεί το πρόγραμμα του θεατρικού παιχνιδιού που καλεί με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά να εμπλακούν στη δράση, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να προβληματιστούν και να αποφασίσουν, να κατανοήσουν σε βάθος τις καινούργιες πληροφορίες, να εκφραστούν, να παίξουν και να ευχηθούν!

Συντελεστές:

Κείμενα-Σκηνοθεσία: OneTwoFree

Σκηνικά: Μαρία Παλάντζα

Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα, Μαριάνθη Μαυρουδή

Μουσική Σύνθεση - Τραγούδια: Λευτέρης Καταχανάς

Επιμέλεια Κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος: Αιμιλία Καρακόκκινου, OneTwoFree

Παίζουν: Κρισάνα Αλεφαντινού, Λευτέρης Καταχανάς, Σοφία Παλάντζα

 Παραστάσεις «Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα»:

Κυριακές 07 και 21 Δεκεμβρίου 2014

 Παραστάσεις «Η Πόλη των Ευχών»

Κυριακές 14 και 28 Δεκεμβρίου 2014

 Ωρα: 12:00

 Διεύθυνση: Πατησίων 65 , Aθήνα

Πρόσβαση: Με τον Ηλεκτρικό, Στάση "Βικτώρια"

Υπόγειο parking περιοχής: "Polis Park" στο Πεδίο του Άρεως, Μαυρομματαίων

 Επικοινωνία & Κρατήσεις θέσεων:

210 8250552

info@plakas.gr

info@onetwofreetheatre.gr

 Υπεύθυνες κρατήσεων:

Σοφία Μπακόλα, Βίκυ Εξάρχου

(καθημερινά 09:00 – 20:30)

 Εισιτήρια: 7 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο: Ανέργων, Πολυτέκνων)

 Περισσότερες πληροφορίες - trailer

http://www.onetwofreetheatre.gr

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

«Μια νιφάδα τα Χριστούγεννα» 7/12 και 21/12 και «Η πόλη των ευχών» 14/12 και 28/12

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: