Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Τάσος Γ. Τατάρογλου - Και όμως κάτι αλλάζει!

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 09:45:00




Από τις "Γειτονιές της πόλης μου", φύλλο Νοεμβρίου: Έχουν περάσει μόλις 2,5 – 3 μήνες από την μέρα που στην Αττική ανέλαβαν να διοικήσουν αρκετούς Δήμους αλλά και την Περιφέρεια, άνθρωποι προερχόμενοι από την Αριστερά. Το χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα μικρό, αλλά ρίχνοντας μία ματιά στις περιοχές μας, βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αλλαγές είναι ήδη ορατές. Παραδείγματα:

Στη Φιλαδέλφεια/Χαλκηδόνα η νέα δημοτική αρχή με μόλις 45 μέρες θητεία διοργάνωσε μια ιδιαίτερα πετυχημένη εξόρμηση φροντίδας και καθαρισμού του Άλσους, το οποίο τόσα χρόνια βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Στο Χαλάνδρι η νέα δημοτική αρχή δεν δίστασε να συγκρουστεί με (κυβερνητικούς) «Θεούς και Δαίμονες» για να καταφέρει να κρατήσει το Δήμο όρθιο.

Στη Νέα Ιωνία, η παρούσα δημοτική αρχή βρίσκεται στη διοίκηση ήδη από το 2010. Όμως η εκλογή του Ηρακλή Γκότση στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι πρώτες άμεσες πρωτοβουλίες του, δίνουν ήδη το στίγμα. Εξάλλου η Νέα Ιωνία ήταν ο πρώτος Δήμος που ξεκίνησε τη μάχη μετά το 2010 να διαχωριστεί η πληρωμή του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ, κάτι για το οποίο δικαιώθηκε και δικαστικά από την απόφαση του ΣτΕ.

Στην Περιφέρεια Αττικής τα λεφτά είναι πολλά. Τουλάχιστον γι’ αυτούς που στέκονται απέναντι στη Ρένα Δούρου και ήδη της έχουν στείλει τα πρώτα… «μηνύματα».

Όλα δείχνουν ότι η Δούρου «δεν μασάει», να το πούμε λαϊκά. Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως εάν εκλεγόταν και πάλι ο κ.Σγουρός μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι Δήμοι της Αττικής θα αναγκαζόντουσαν να διπλασιάσουν (τουλάχιστον) τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να πληρωθούν οι συμβάσεις των εργολάβων των σκουπιδιών με τα φαραωνικά τύπου «έργα» που ο πρώην Περιφερειάρχης είχε εξαγγείλει;

Η Δούρου είπε «στοπ» και η λάσπη απέναντι της από μεγάλα και γνωστά ΜΜΕ ξεκίνησε με τον… τόνο. Όπως δηλαδή θα πληρώναμε χρυσά και τα σκουπίδια – με τον τόνο.

Εμείς, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε, κάθε μήνα θα ρίχνουμε μαζί μια ματιά στις περιοχές μας, με τις “Γειτονιές της πόλης μου”. Ουσιαστικά θα έχετε στα χέρια σας ένα τοπικό έντυπο δελτίο ειδήσεων.

Για περισσότερη ενημέρωση, πηγαίνουμε στο http://www.zonews.gr. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε για… πάντα στις 16 σελίδες. Ωστόσο, ξεκινάμε έτσι, πάντα με τις δικές μας δυνάμεις και εδώ είμαστε!

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Τάσος Γ. Τατάρογλου - Και όμως κάτι αλλάζει!

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: