Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου: Παρουσίαση της μεθόδου στην Ελλάδα

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 14:39:00
Το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015. Το σχετικό δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιστήμη θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου. Για την επιστροφή στον άνδρα του ανδρισμού του, της ίδιας του της φύσης. Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τη στιγμή που πλέον είναι δυνατή η εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας θα βιώνουμε την κατάσταση όπου ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένα στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ.

Η πλήρης αντιδιαστολή της επιστημονικής άνθισης με τη βαθιά σεξουαλική κρίση που συνυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί μία σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Ερωτήματα που «γέννησαν» την ιδέα και θα αποτελέσουν και το βασικό αντικείμενο του 2ου Μεσογειακού Συνέδριου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.

Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδο του, στη χώρα μας.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, θα απαντήσει στο αν και στο πως μπορούμε σήμερα με γονιδιακές εντολές να κατασκευάσουμε γεννητικά όργανα και όργανα αναπαραγωγής.

Ο Θανάσης Λάλας, ο έμπειρος δημοσιογράφος και φιλόσοφος, θα μιλήσει για μία άλλη γλώσσα επικοινωνίας. Για αυτήν την ερωτική και ποιητική γλώσσα που ο εγκέφαλος μεταφράζει σε πάθος για τον άλλον και επηρεάζει τα πάθη και τους πόθους των ανθρώπων.

Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τυποποιημένη απάντηση στην ερώτηση τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η σεξουαλικότητα, αυτά είναι μόνο κάποια από τα θέματα τα οποία οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό το οποίο οι διοργανωτές του Συνεδρίου θεωρούν ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Είσοδος Ελεύθερη

Για δήλωση συμμετοχής http://icb.gr/congress.asp?p_id=135&lng=2

Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Βερίνα Αλεξανδροπούλου, ICB- Innovative Conventions Bureau

Τηλ. 210 41 22 250, v.alexandropoulou@icb.gr"

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου: Παρουσίαση της μεθόδου στην Ελλάδα

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: