Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Ποια είναι τα ασφαλή όρια από τις πηγές ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:55:00




Το άρθρο περιλαμβάνει μετρήσεις του διαιτολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα για την επικίνδυνη ακτινοβολία :

α) από την κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία,

β) από μια κλασική πηγή wifi από router του ΟΤΕ και

γ) από την ακτινοβολία ενός κινητού όταν είναι σε λειτουργία πτήσης, σε λειτουργία αναμονής και τη στιγμή που δέχεται ή αποστέλλει μια κλήση.

Ο λόγος που ξεκίνησα να αναζητώ τα ασφαλή όρια από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας από διάφορες πηγές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχα ανεξήγητους πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της εργασίας όμως τους απέδιδα πάντα στο άγχος των υποχρεώσεων. Του τελευταίους μήνες είχαν φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση που δεν υποχωρούσαν με απλό παυσίπονο. Έκανα αρκετές εξετάσεις, έλεγξα την πίεση του αίματος όμως κάθε φορά που ερχόμουν στο χώρο εργασίας πολύ σύντομα ξεκινούσαν οι πονοκέφαλοι οι οποίοι περνούσαν αρκετή ώρα μετά την απομάκρυνση από το γραφείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ποτέ δεν είχα πονοκεφάλους τα σαββατοκύριακα και στις εκάστοτε διακοπές.

Όταν επισκέφτηκα τον ιατρό Ιωάννη Μπουχέλο και του εξήγησα το ιστορικό μου και γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής μου μου έκανε μια και μόνο ερώτηση: « Έχεις κοντά σου κάποια μεγάλη πηγή ακτινοβολίας;» Η απάντηση ήρθε αμέσως. «Έχω μια κεραία του ΟΤΕ απέναντι από το μπαλκόνι μου…» Αμέσως κατάλαβα τι ήθελε να μου πει. «Ξέρεις είχα πολλά αντίστοιχα περιστατικά που είχαν αντίστοιχα συμπτώματα και πριν προτείνω οποιαδήποτε θεραπεία τους ζητώ να βρουν ένα μετρητή ακτινοβολίας και να μετρήσουν την ακτινοβολία…».

Έτσι ακριβώς έκανα κι εγώ, βρήκα ένα μετρητή ακτινοβολίας και όταν είδα τα αποτελέσματα πραγματικά δεν πίστευα στα αφτιά και στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να χωνέψω πως τόσα χρόνια εν αγνοία μου δεχόμουν τόση ακτινοβολία που τελικά επηρέασε αρνητικά την ποιότητα της ζωής μου. Από τότε προσπαθώ να ενημερώσω τους πάντες γύρω μου για την κρυφές πηγές ακτινοβολίας που δεχόμαστε καθημερινά όπως επίσης έχω κάνει έκκληση και στο δήμο της Νέας Ιωνίας ώστε να προβεί στα κατάλληλα μέτρα για την απομάκρυνση της εν λόγο κεραίας.

Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας του κτιρίου του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας διανύει με το μετρητή μια απόσταση περίπου 100 μέτρων ξεκινώντας από τη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Τσουρουκσόγλου και καθώς πλησιάζει προς την οδό Μεσολογγίου όπου στο νο 51 βρίσκεται στο γραφείο του, η ένδειξη της ακτινοβολίας εκτοξεύεται πέρα από τα όρια ασφαλείας των 150 Mghrtz και ξεπερνάει τα όρια ασφαλείας πάνω από τα 2000 Mghrtz

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=DcyEsjOQQDM

Με το βίντεο αυτό γνωστοποιώ ένα σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από την κεραία που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΤΕ επί της λεωφόρου Ηρακλείου η οποία εκπέμπει πολύ πάνω από τα όρια που έχουν καθοριστεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όλα τα γραφεία και τα σπίτια μεταξύ του οικοδομικού τετραγώνου Λεωφόρος Ηρακλείου Ελευθερίου Βενιζέλου, Αγίου Βασιλείου, Μεσολογγίου, Αγνώστων Ηρώων και Τσουρουκτσόγλου, μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσουν ανεξήγητους πονοκεφάλους διαταραχές ύπνου διαταραχές διάθεσης καθώς και αύξηση πιθανότητες για εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων.

Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό αφορά την υγεία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων που είτε εργάζονται είτε κατοικούν είτε βρίσκονται συχνά στην ευρύτερη περιοχή αναμμένο και ελπίζω την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία ενός κινητού όταν είναι σε λειτουργία πτήσης, σε λειτουργία αναμονής και τη στιγμή που δέχεται ή αποστέλλει μια κλήση.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=TqLxHZSC0A8

Στο βίντεο το κινητό είναι σε λειτουργία πτήσης και παρατηρούμε τη δραματική αύξηση της ακτινοβολίας μόλις ανοίγει. Στη συνέχεια καθώς περνάει η ώρα και τι τηλέφωνο δεν δέχεται κάποια κλήση έχοντας κλειστά τα δεδομένα, το bluetooth και το wifi μηδενίζει, κι εκτοξεύεται πέρα από τα όρια ασφαλείας των 150 Mghrtz μόλις μπει στη συνήθη λειτουργία. Το αποτέλεσμα αυτό διαρκεί όσο κρατάμε το τηλέφωνο στο αυτί μας κατά τη διάρκεια μια συνομιλίας και πολλαπλασιάζεται όταν μιλάμε σε κλειστούς χώρους όπως μέσα στο αυτοκίνητο ή σε ασανσέρ ή μέσα σε χώρους όπου καλύπτονται αποκλειστικά από γυάλινα παράθυρα.

Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία από μια κλασική πηγή wifi από router του ΟΤΕ

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=r3V5KQL5LmE&t=11s

Στο βίντεο παρατηρούμε ότι ξεκινώντας από μία απόσταση περίπου 20 βημάτων από το router, βλέπουμε ότι όσο πλησιάζουμε την πηγή η ακτινοβολία αυξάνετε σε σημείο που ξεπερνά ακόμα και τα 2000 Mghertz (από το μέγιστο όριο ασφαλείας των 150 Mghertz). Ένα σχετικό όριο ασφαλείας παρατηρούμε ότι σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων μακριά από την πηγή της ακτινοβολίας.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της επιβάρυνσης από την ακτινοβολία είναι όταν το άτομο βρίσκεται σε σταθερή θέση για πολλές ώρες όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε πολύωρη καθιστική εργασία.

Πρακτικές για να ελαττώσουμε την έκθεση στην ακτινοβία είναι:

– να χρησιμοποιήσουμε για τους υπολογιστές καλώδιο ethernet, δηλαδή που συνδέεται απευθείας στο router ώστε να μη χρειαζόμαστε να είναι ανοιχτό το wifi,

– κατά τη διάρκεια του ύπνου να κλείνουμε το router,

– να βγάζουμε από την πρίζα τα ασύρματα τηλέφωνα και να έχουμε κάπου για ώρα ανάγκης ένα απλό παραδοσιακό τηλέφωνο που δεν χρειάζεται ηλεκτρική πρίζα,

– να μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο με ακουστικά,

– να βάζουμε το κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία πτήσης κατά τη διάρκεια του ύπνου και να είμαστε βέβαιοι ότι αν το χρησιμοποιούμε ως ξυπνητήρι αυτό θα χτυπήσει κανονικά ακόμη κι αν είναι σε λειτουργία πτήσης,

-να χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο οπωσδήποτε ακουστικά σε περίπτωση κλήσης του κινητού ή να επιλέξουμε το μηχανισμό της ανοικτής ακρόασης.

Οι αρνητικές επιδράσεις της ακτινοβολίας από πηγές wifi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές τηλεφώνου και επαφής του κινητού τηλεφώνου στο αφτί κατά τη διάρκεια συνομιλίας είναι συσσωρευτικές και με μαθηματική ακρίβεια η παρατεταμένη έκθεση θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα βασική αιτία κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος καθότι επηρεάζει με δραματικό τρόπο την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις είναι χαρακτηριστικές για κάθε πηγή ακτινοβολίας ανεξάρτητα με τον πάροχο ή τη συσκευή την οποία διαθέτουμε.

Με γνώση και συλλογική ενημέρωση έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συνεργάτες μας και τους γύρω μας.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Ποια είναι τα ασφαλή όρια από τις πηγές ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:



Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Ποια είναι τα ασφαλή όρια από τις πηγές ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας