Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Μια ζωντανή συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 20:16:00
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, «μπλε λουλούδι – αναμνήσεις από το 2048», το tvxs.gr

διοργανώνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη.

Μια ζωντανή συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα social media

και την ιστοσελίδα του tvxs.gr.

Ενόψει της εκδήλωσης, οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν στους αναγνώστες του tvxs.gr

τρία αντίτυπα «μπλε λουλούδι – αναμνήσεις από το 2048». Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση μπορείτε να στείλετε email με τα στοιχεία σας στο diagonismostvxs@gmail.com.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και θα λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για την παραλαβή του δώρου τους στο email επικοινωνίας που έχουν δώσει.

Τριάντα τρεις κορυφαίοι επιστήμης και τέχνης –γυναίκες και άνδρες– στο νησί των κοραλλιών, το πρώτο που θα καταπιεί ο ωκεανός. Αντιδρούν συμβολικά στην κλιματική καταστροφή, στις πανδημίες, στον «πυρηνικό χειμώνα» και στους άλλους κινδύνους της ανθρωπότητας. Κοινή τους ιδιότητα –ίντριγκα με σημασία–, η αφύσικη σύμπτωση: Είναι απόγονοι νόθων τέκνων μεγάλων ανδρών, από τους μακρινούς Άνταμ Σμιθ και Καρλ Μαρξ μέχρι μια σειρά μεγαλοφυΐες και διασημότητες νεότερων χρόνων. Επίκειται η σύνδεσή τους με την πρώτη αποικία στη Σελήνη, ενώ στην ατμόσφαιρα αιωρείται μια ανακάλυψη ισοδύναμη με γεωπολιτικό σοκ.

Ξεγύμνωμα ψυχών, έρωτες, κατασκοπία και πλεκτάνες, αλλά κυρίως απαντήσεις στους γρίφους του αιώνα: Ο νέος καπιταλισμός των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης· το αίνιγμα της Κίνας· ηγεσία και δημιουργική ευφυΐα στον 21ο αιώνα. Διακόσια χρόνια μετά το θρυλικό «1848» –Πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση, πρώτη και μοναδική πανευρωπαϊκή επανάσταση, Κομμουνιστικό μανιφέστο–, ο νέος καπιταλισμός της Τεχνητής Νοημοσύνης ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό του, τα όρια και τις αντιθέσεις του.

Οι ειδυλλιακές όμως μέρες στο εξωτικό νησί θα πάρουν μια δυσάρεστη τροπή, έτσι που να λες: «Έρχεται η Συντέλεια!» Ο συγγραφέας αντιστρέφει τον στίχο του Ελύτη «Πενθώ τα χρόνια που έρχονται / Χωρίς εμάς»· τα ερευνά, τα τραγουδά, ενώ ο αναγνώστης τα ιχνηλατεί μ’ ένα παιχνίδι ρεαλιστικής φαντασίας.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Μια ζωντανή συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: