Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση “Εκτός Σχεδίου” Ν.Ιωνίας: Αποχαιρετισμός

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 15:04:29
Μούδιασμα. Θλίψη. Πόνος. Θυμός!

Κάπως έτσι νιώσαμε όλοι/ες μας, στο άκουσμα του θανάτου του Βασίλη. Που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας, όπως και χιλιάδες συνάνθρωποί μας, παλεύοντας με τα θεριά, μονάχοι σε ένα σύστημα υγείας σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν μάθαμε για την περιπέτεια του, πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρει… Αγαπάει τόσο μα τόσο πολύ τη ζωή.

Βαθιά προοδευτικός, έντονα πολιτικοποιημένος, ο Βασίλης, μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Ήταν ένας άνθρωπος της γενιάς του, που πάλευε καθημερινά για όσα πίστευε. Από μικρός έκανε πολλές δουλειές του ποδαριού για να βγάζει το χαρτζιλίκι του, μόχθησε, σπούδασε και έκανε το όνειρό του επάγγελμα. Άνθρωπος του τύπου και μαχόμενος δημοσιογράφος, από τους πιο δραστήριους στην περιοχή μας, ο Βασίλης ήταν ένας άνθρωπος τίμιος, βαθιά προοδευτικός. Ήρεμος μα συνάμα καυστικός. Αυστηρός στη δουλειά του και ταυτόχρονα ψυχή της παρέας.

Το Βασίλη τον γνωρίσαμε στα πρώτα μας βήματα ως Εκτός Σχεδίου εδώ στην περιοχή. Μας καλωσόρισε με ειλικρίνεια, και χάρηκε με το πάθος και τη ζωντάνια μας. Του άρεσε που μονίμως έβλεπε νέα παιδιά τριγύρω μας. «Αυτό είναι η δύναμή σας» μας έλεγε. Και το εννοούσε!

Πάντα παρών στα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα στην περιοχή μας, καβαλούσε το μηχανάκι του, έβγαζε το κασετοφωνάκι του, τραβούσε φωτογραφίες και μετά, αφού τελείωνε η επαγγελματική του «υποχρέωση», χαλάρωνε, και συνέχιζε μαζί μας ένας από εμάς, στην πορεία, στη συγκέντρωση, στο γλέντι στη χαρά…

Στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη το 2008, στις διαδηλώσεις του σωματείου εργαζομένων του δήμου, στις λαϊκές συνελεύσεις το 2011, στην μεγάλη απεργία της phonemarketing, στις διαδηλώσεις των επιτροπών κατοίκων για τα χαράτσια, στις αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, μόλις πριν λίγες εβδομάδες στην πορεία ενάντια στην κυβερνητική βία και καταστολή, και σε όλες μα όλες τις κινητοποιήσεις στην περιοχή μας… ήταν πάντα εκεί!

Ήταν εκεί και στήριξε στα πρώτα της βήματα την εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας με τη δημοσιογραφική του κάλυψη, τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας, αλλά και με την κριτική του για τις δράσεις μας ή τις παραλείψεις μας.

Φίλε Βασίλη, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα μας λείπεις…

Με αφορμή αυτήν την απώλεια θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καλό ταξίδι Βασίλη!

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση “Εκτός Σχεδίου” Ν.Ιωνίας: Αποχαιρετισμός

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: