Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Ιωνίας: Η Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας καλεί τους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης στην κινητοποίηση των φορέων

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 09:17:00




Συνάδελφοι, η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, στους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Γι αυτό δεν παίρνει τα ουσιαστικά μετρά, που τόσο καιρό απεγνωσμένα ζητάνε οι υγειονομικοί. Προσπαθεί να διαχειριστεί την πανδημία με μπαλώματα και μερεμέτια σε ένα ετοιμόρροπο σύστημα Δημόσιας Υγείας. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορούσε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά έκφραση των αδιεξόδων της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκδηλώνεται και στην οικονομία και τη Δημόσια Υγεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι δεν διαλέγουμε ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία μας και τον αργό «θάνατο» από την οικονομική ασφυξία.

Παλεύουμε για εισόδημα και υγεία!!

Πρέπει να δυναμώσει η κοινή μας δράση με σωματεία και φορείς της πόλης μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη. Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους υγειονομικούς διεκδικούμε:

• Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας.

• Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και εξασφάλιση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

• Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

• Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλείας.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

• Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους.

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

• Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα και άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο 17 Απριλίου στο κάλεσμα των φορέων της Νέας Ιωνίας:

Στην πορεία στη Λαϊκή του Περισσού στις 11:00 που θα καταλήξει στη μουσική διαμαρτυρία στο πάρκο της οδού Πάρσης στις 12:00!

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Ιωνίας: Η Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας καλεί τους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης στην κινητοποίηση των φορέων

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: