Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση «Ανατολής» Ν.Ιωνίας: Τα πένθος, η θλίψη και η οδύνη είναι στοιχεία δυσβάστακτα. «Έσβησε η φωνή μας…»

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 12:16:00




Δυστυχώς η πρώτη πρωινή σημερινή είδηση ήταν ο θάνατος από COVID 19 του Βασίλη Μαγκαναδέλλη.

Δεν μας λείπουν οι λέξεις και οι εκφράσεις για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας. Δεν μπορούμε όμως να τα εκφράσουμε, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ένας ακόμη κακός εφιάλτης, ο οποίος θα σβήσει με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, μόλις φύγει το κακό όνειρο.

Είναι από τα θέματα που χωρίς να το θέλεις λες: Όχι, είναι απίστευτο… Όχι, δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό.

Και όμως είναι πραγματικότητα. «Έσβησε η φωνή μας», χάθηκε κάτω από τα πόδια μας το έδαφος, στο οποίο στηριζόμασταν και χτίζαμε την ιστορία μας. Χάθηκε ο χώρος μέσα στον οποίο γράφαμε το ημερολόγιό μας, γράφαμε τις ανακοινώσεις μας, ενημερωνόμασταν για τα συμβάντα του Δήμου μας, για τις μελλοντικές εκδηλώσεις, για τις επιπτώσεις «της καταιγίδας» που ενέσκηψε επάνω μας, λόγω της οικονομικής κρίσης και τώρα τελευταία από τη λαίλαπα του COVID 19.

Και δυστυχώς ήρθε «το πλήρωμα του χρόνου», στις ίδιες σελίδες να γραφτεί η θλιβερή είδηση του δικού του θανάτου.

Πόσο μάταιοι και εφήμεροι είμαστε! Περαστικοί διαβάτες χωρίς ή με άγνωστο προορισμό!.

Αγαπητέ Βασίλη, ήσουν μία αμερόληπτη φωνή μέσα σ’ αυτά που μας έχουν κατακλύσει. Ήσουν αυτό που πράγματι είχαμε ανάγκη, δηλαδή να διαβάσουμε την κριτική σου για τον πόνο της πόλης μας, για την τύχη μας, για τη σοβαρότητά μας.

Έγραφες ελάχιστες φορές, αν και είχες εσύ τα μέσα. Αναγκαζόσουν να γράψεις, γιατί κάποιος έπρεπε να μας προβληματίσει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να συνέλθουμε και να αναλογιστούμε εμείς τι προσφέρουμε στην πόλη μας και στον συνάνθρωπό μας.

Τώρα θα μας λείπει η παρουσία σου από την κάθε εκδήλωση. Και ήταν πάρα πολλές αυτές οι εκδηλώσεις και αμέτρητες οι ώρες τις οποίες εσύ είχες αφιερώσει γι’ αυτόν τον πονεμένο τόπο. Ακόμη και τώρα με όλα τα περιοριστικά μέτρα εσύ ήσουν παρών, για να μας ενημερώσεις, για να δώσεις το πραγματικό στίγμα. Και αυτό ήταν που πλήρωσες με τη ζωή σου.

Θα έλθουμε για το τελευταίο αντίο. Και θα είμαστε πολλοί «ψυχή τε και σώματι παρόντες», γιατί δεν ήσουν απλά ένας ακόμη συμπολίτης μας, που νικήθηκες από τον COVID -19. Ήσουν ένα γερό στήριγμα, ένας κυματοθραύστης, ένας πρωτοπόρος, ένας πολύπειρος και πολύπαθος δημοσιογράφος.

Καλή αντάμωση αγαπητέ Βασίλη, αργά ή γρήγορα. Ο χρόνος είναι κάτι το εντελώς συμβατικό και κρίνεται από την κάθε περίσταση.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγ. Βασιλείου Νικ. Κοντουδάκης

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση «Ανατολής» Ν.Ιωνίας: Τα πένθος, η θλίψη και η οδύνη είναι στοιχεία δυσβάστακτα. «Έσβησε η φωνή μας…»

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: