Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ηρακλής Γκότσης: «Εκδότης τοπικής εφημερίδας προσπάθησε να με εκβιάσει»

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 15:48:01




«Πάγωσε» το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας την Δευτέρα το βράδυ, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που είχε εισαγάγει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Κουκουλάρης για τη χρήση δημοτικού χρήματος και δημοτικών μέσων από τη δημοτική αρχή για την προβολή του δημάρχου και της πλειοψηφίας, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ΔΑΣΙ Ηρακλής Γκότσης, κατήγγειλε ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Χτύπος» κ.Κατωπόδης προσπάθησε να τον αποτρέψει να ασκήσει το αντιπολιτευτικό του έργο, με εκβιαστικό τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη δημοσίευση σειράς διαφημιστικών καταχωρήσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Συνδέσμου για την Προστασία των Τουρκοβουνίων (που συμμετέχει ο Δήμος Νέας Ιωνίας) σε...

...εφημερίδες ιδιοκτησίας του κ.Κατωπόδη και σε συνδυασμό με την παράλληλη δημοσίευση συνέντευξης του δημάρχου Νέας Ιωνίας σε τοπικά μέσα ιδιοκτησίας του κ.Κατωπόδη, η εταιρεία «Εκδόσεις Αδριάνειο» που εκδίδει την τοπική εφημερίδα «Ζω» και ο εκδότης της κ.Τατάρογλου, είχαν καταθέσει υπόμνημα – καταγγελία στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (κοινοποιώντας το στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ιωνίας) στο οποίο γινόταν λόγος για προσπάθεια χειραγώγησης του τοπικού Τύπου, από την δημοτική αρχή του κ.Χαραλάμπους, με τη χρήση δημοτικού χρήματος.

Με αφορμή αυτήν την καταγγελία, αλλά και με άλλα στοιχεία που αφορούν τη χρήση του δημοτικού site www.neaionia.gr, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Κουκουλάρης κατέθεσε σχετικό αίτημα να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος (θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση), πήρε το λόγο ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας και σημερινός επικεφαλής της ΔΑΣΙ και είπε την παρακάτω απίστευτη καταγγελία:

«Μου έκανε εντύπωση κύριοι συνάδελφοι -θέλω να το πω αυτό, άσχετο βέβαια με το Δημοτικό Συμβούλιο- εγώ δεν ήξερα για το σημείωμα, την παρέμβαση του κ.Τατάρογλου στον Πάρεδρο (σ.σ. εννοεί το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης). Αυτό το έφερε στο αμέσως προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και το διάβασα. Ο κ.Κατωπόδης πήρε τον συνάδελφο τον Γιάννη (σ.σ. τον Γιάννη Κολμανιώτη, επικεφαλής της «Αριστερής Όχθης») και τον απείλησε “ξέρετε μην υποστηρίξετε αυτό το πράγμα (σ.σ. το σημείωμα στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) γιατί έχω ράμματα για τη γούνα σας, για τον καθένα”. Δεν με νοιάζει τι έχει για τους άλλους, αλλά πήρε και μένα να μου μεταφέρει με έναν τρόπο εκβιαστικό». Όπως συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος «καμιά φορά, χωρίς να το θέλουμε εμείς δημιουργούμε ή τέλος πάντων φτιάχνουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν βοηθάνε ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε εμάς προσωπικά, ούτε ξέρω εγώ και την κάθε δημοτική αρχή. Δεν ξέρω ο συγκεκριμένος εκδότης, δημοσιογράφος τι είναι, από που πήρε το θάρρος και τι είχε στο μυαλό του, να αρχίζει να βάζει τέτοια ζητήματα».

Αυτό το οποίο προκάλεσε τρομερή εντύπωση, ήταν ότι στο μέσο της καταγγελίας του Ηρακλή Γκότση ο δήμαρχος Γιάννης Χαραλάμπους ξεκίνησε κάτι να ψελλίσει (προφανώς ότι τα όσα λέει ο Ηρακλής Γκότσης δεν είναι σχετικά με το θέμα – περίπου στο 2.30 του βίντεο), αγνοώντας(;) την τρομερή βαρύτητα της δήλωσης του πρώην δημάρχου! Στο τέλος δε, της παρέμβασης του Ηρακλή Γκότση το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «ο Δήμος Νέας Ιωνίας δίνει τα λιγότερα για διαφημίσεις σε σχέση με άλλους Δήμους» κάτι που δεν ισχύει, αλλά ακόμη και αν ίσχυε, αν αυτά «τα λιγότερα» τα δίνεις κατά 90% σε συγκεκριμένη επιχείρηση αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι προσπαθείς να χειραγωγήσεις τον τοπικό Τύπο.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι ο επικεφαλής της «Αριστερής Όχθης» Γιάννης Κολμανιώτης, ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα στον Ηρακλή Γκότση κατά τη διάρκεια της συζήτησης και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του πρώην δημάρχου, δεν αντέδρασε καθόλου στα όσα ειπώθηκαν, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι επιβεβαιώνει και από την πλευρά του τα καταγγελλόμενα.

Βέβαια τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι είπαν και άλλα, τα οποία θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανάρτηση.

Δήλωση Νίκου Κουκουλάρη

Με αφορμή τις καταγγελίες του Ηρακλή Γκότση, ο Νίκος Κουκουλάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα όσα κατήγγειλε ο κ.Γκότσης, ένας πρώην δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, είναι πρωτόγνωρα, αλλά παράλληλα είναι και φυσική συνέπεια της καθεστωτικής νοοτροπίας με την οποία διοικεί την πόλη ο κ.Χαραλάμπους και ο μηχανισμός των συνεργατών του.

Αυτός ο μηχανισμός έχει μετατρέψει τον Δήμο Νέας Ιωνίας σε ένα τσιφλίκι, όπου το δημοτικό χρήμα χρησιμοποιείται, για την στενή παραταξιακή εξυπηρέτηση του συνδυασμού του κ.Χαραλάμπους.

Η καταγγελία του κ.Γκότση, ότι τοπικός εκδότης προσπάθησε να τον αποτρέψει να ασκήσει το αντιπολιτευτικό του έργο, με εκβιαστικό τρόπο, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις καταγγελίες μας ότι ο κ.δήμαρχος και ο παρα-δημοτικός μηχανισμός του, χρησιμοποιούν το δημοτικό χρήμα για προσωπικούς προπαγανδιστικούς λόγους και για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα όλων μας, όλων των δημοτών της Νέας Ιωνίας.

Αυτά τα γεγονότα είναι πρωτόγνωρα για την δημοκρατική παράδοση της Νέας Ιωνίας και θα λάβουν τέλος τον Νοέμβριο του 2010, οπότε και θα ηττηθούν συντριπτικά. Γιατί η Νέα Ιωνία αξίζει καλύτερη τύχη».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ηρακλής Γκότσης: «Εκδότης τοπικής εφημερίδας προσπάθησε να με εκβιάσει»

Δημοσιεύθηκε από drummerhellas@yahoo.gr στις 14/11/2010 και ώρα 23:53:11

Επιτέλους η λαίλαπα Χαραλάμπους τελείωσε (Κυριακή 14/11/2010, 23:52')... Καιρός να αναπνεύσουμε ελεύθερα πλέον...



Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:



Ηρακλής Γκότσης: «Εκδότης τοπικής εφημερίδας προσπάθησε να με εκβιάσει»