Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Τάσος Γ. Τατάρογλου - Και οι εθνικοί μας εργολάβοι, ντάγκα-ντάγκα, υπάρχει, δεν υπάρχει σκουπίδι...

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 15:00:00




Από τις "Γειτονιές της πόλης μου", φύλλο Δεκεμβρίου: Και ξαφνικά βρίσκεσαι από την μία μέρα στην άλλη, να πληρώνεις διπλάσια δημοτικά τέλη. Πόσα έδινες βρε παιδί μου μέχρι τώρα, μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ; Τι έλεγε το κουτάκι εκεί που γράφει, «για το Δήμο πληρώνεται τόσα»; Π.χ. 60 ευρώ το δίμηνο; Δηλαδή 360 ευρώ τον χρόνο; Πλήρωνε τώρα μια οχτακοσάρα, έτσι για πλάκα. Τώρα, σε καιρό μνημονίων. Που δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα. Που μπορεί να είσαι και άνεργος. Πλήρωνε. Και η πλάκα είναι ότι πληρώνεις, γιατί κάνεις... οικονομία! Γιατί δεν παράγεις πολλά σκουπίδια!

Γιατί; Γιατί είχες ακούσει ότι ο Σγουρός είναι σούπερ ντούπερ τεχνοκράτης, γιατί τα κανάλια σου έλεγαν ότι ο Σγουρός έχει πλεόνασμα και εγώ δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια στην Περιφέρεια.

Υπήρχε καμιά ψυχή που στον ελεύθερο χρόνο της έκατσε να ασχοληθεί με κάτι που το λένε «Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδέσμο Νομού Αττικής»; Μήπως με κάτι που το λένε «μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ»; Πλάκα μου κάνεις;

Ακουγόντουσαν κάτι κινέζικα όπως ότι «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Κερατέας και Λιοσίων» καθώς και ότι «η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Λιόσια) εκτιμάται κατά μέγιστο σε 400.000 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου».

Και τώρα, που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με τις συμβάσεις που είναι ντάλε – κουάλε όπως των διοδίων, (που περνάς δεν περνάς από τα διόδια οι γνωστοί εθνικοί μας εργολάβοι με τα ΜΜΕ τους, ντάγκα-ντάγκα, παίρνουν τα εκατομμύρια που προβλέπουν οι συμβάσεις αυτές) πλήρωνε διπλάσια δημοτικά τέλη.

Γιατί, αυτό προέβλεπαν τα παραπάνω κινέζικα. Ότι παράγεις, δεν παράγεις σκουπίδια, οι γνωστοί εθνικοί μας εργολάβοι με τα ΜΜΕ τους θα τα τσέπωναν ντάγκα – ντάγκα.

Οπότε ποιός θα πληρώσει τώρα τις συμβάσεις που υπέγραψε ο κ.Σγουρός με τους εθνικούς μας εργολάβους; Μα οι Δήμοι φυσικά. Από που θα τα πάρουν οι Δήμοι; Μα από εσένα φυσικά, από τα δημοτικά τέλη...

Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο θα είχε λόγο ύπαρξης, εάν είχε εκλεγεί ο κ.Σγουρός, αντί της κας. Δούρου. Προφανώς με την εκλογή της κας.Δούρου δεν ισχύει. Κάτι που γνωρίζουν οι γνωστοί εθνικοί μας εργολάβοι και τα ΜΜΕ τους αν με εννοείτε.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Τάσος Γ. Τατάρογλου - Και οι εθνικοί μας εργολάβοι, ντάγκα-ντάγκα, υπάρχει, δεν υπάρχει σκουπίδι...

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: