Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών: Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:15:00
Αγαπητοί μας φίλοι, Καλό σας μήνα! Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την προτίμησή σας στις εκδόσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ).

Αποκλειστικά για το μήνα Φεβρουάριο, το ΙΔΙΣΜΕ προσφέρει στην ειδική τιμή των 15 €:

1)Τον τόμο «Η Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη-Οι Ανταποκρίσεις του από Το Μέτωπο (1919-1922)»

Σχεδόν έναν αιώνα μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που αναμφίβολα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, ανέλαβε την έκδοση του αρχείου του Μικρασιάτη δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή Κώστα Μισαηλίδη (1883, Νικομήδεια Βιθυνίας – 1955. Ν. Σμύρνη, Αθήνα).Ο Μισαηλίδης από τις 2 Μαΐου 1919 έως τον Σεπτέμβριο του 1922, ακολουθεί την Ελληνική Στρατιά στα βάθη της Ανατολίας και καταγράφει τα τεκταινόμενα της Εκστρατείας για παραπάνω από δέκα εφημερίδες της εποχής. Οι ανταποκρίσεις του αποτελούν μια εξαιρετική πρωτογενή πηγή για ερευνητές, ιστορικούς αλλά και το ευρύ κοινό, εκφράζοντας τον πόνο και την οδύνη της εποχής εκείνης. Μιας εποχής που σημαδεύτηκε από τη δίνη του πολέμου, από συμφορές και θύελλες και λαίλαπες και κατακλυσμούς.

Συγγραφέας: Κώστας Μισαηλίδης

Εισαγωγή-Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου

2) Το Ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε»

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού Μουσική: Γιάννης Βοργίας Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου

Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος

Το Ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2019) και συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες: info@idisme.gr

Τηλεφωνικές παραγγελίες: Δευτέρα- Παρασκευή, 09:00-17:00 στο 2106669131 &140

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 09.02.21.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στις 09/02/21 η Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Ειρήνη Σαρίογλου, συμμετέχει στην εκδήλωση του Γεν. Προξενείου της Πόλης που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την ίδια μέρα καθώς και στο φιλολογικό συνέδριο του Τμήματος Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Αγκύρας που είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο πρόσβασης για την εκδήλωση στο Facebook και στο Youtube:

https://www.facebook.com/sismanogliomegaro/

https://www.youtube.com/user/sismanogliomegaro

Οι παραγγελίες μας αποστέλλονται με Γενική Ταχυδρομική, με δυνατότητα αντικαταβολής στον κούριερ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μας αποστέλλουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και τον Τ.Κ., καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών: Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: