Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: «Ξεκινάει η γραμμή 4 του Μετρό που θα αλλάξει τη βόρεια Αθήνα. Μεγάλες επενδύσεις στα ΜΜΜ», ανακοίνωσε ο Υπουργός Κ. Καραμανλής

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 15:12:41
Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα «Η βόρεια Αθήνα συζητά», ο Δημήτρης Καιρίδης συζήτησε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή για τα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη και που σχεδιάζονται στον Βόρειο Τομέα αλλά και συνολικά για το έργο του Υπουργείου τα τελευταία δύο χρόνια.

H συζήτηση ξεκίνησε με τον υπουργό να περιγράφει τις κινήσεις του όσον αφορά τη βελτίωση της κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία βαίνει συνεχώς βελτιούμενη από το 2019. Η κυβέρνηση παρέλαβε 850 τρόλεϊ και λεωφορεία και σε λιγότερο από δύο χρόνια έφτασε τον στόλο στα 1200 λειτουργικά οχήματα, ενώ θα ξεκινήσει διαγωνισμός για την αγορά 1300 σύγχρονων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τέλος, μετά από πολύ καιρό, έγιναν προσλήψεις στα Μ.Μ.Μ. μέσω ΑΣΕΠ. Η κυβέρνηση «σπάει» τον δεκαετή κύκλο υπο-επένδυσης που έπληττε τα Μ.Μ.Μ., προχωρώντας με έργα που έχουν ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα δύο μεγάλα έργα του Βόρειου Τομέα: τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης και την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό. Χαρακτήρισε τη Γραμμή 4 ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας, με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του Α’ εξαμήνου του 2021. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι ολοκληρώθηκαν οι τοπογραφικές και γεωγραφικές μελέτες για το τμήμα της επέκτασης του μετρό από την Κατεχάκη μέχρι και την Πεύκη, το οποίο θα κινείται κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας. Μαζί με τον Β.Ο.Α.Κ. στην Κρήτη και τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου, η Γραμμή 4 του μετρό ήταν ένα από τα μεγάλα έργα που «ξεμπλόκαρε» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά το έργο επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, ο υπουργός εξήγησε ότι θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της βόρειας Αθήνας αποσυμφορίζοντας την περιοχή, θα είναι δημόσιο και δεν θα περιλαμβάνει διόδια.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, μεταξύ άλλων, ανέδειξε ως μεγάλη επιτυχία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, τη δημιουργία ενός ενιαίου «e-pass» για τα διόδια ολόκληρης της χώρας.

Σχετικά με την εγκατάσταση διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγ. Στέφανο, θέμα που απασχολεί έντονα τους πολίτες των όμορων δήμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να μπουν διόδια. Παραμένουν άλυτα αρκετά ζητήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Το Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την παραχωρησιούχο εταιρεία προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε τη σημασία της φετινής επετείου των 40 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η στρατηγική επιλογή του εθνάρχη Κώστα Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην Ε.Ε., αποτελεί τη σημαντικότερη διπλωματική επιτυχία της χώρας που την έβαλε στο σημαντικότερο κλειστό «κλαμπ» χωρών της Δύσης.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν συνολικά 1800 θεατές από το Facebook και το Youtube.

Ολόκληρη η συζήτηση εδώ:

https://youtu.be/ajzfkDERPRA

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: «Ξεκινάει η γραμμή 4 του Μετρό που θα αλλάξει τη βόρεια Αθήνα. Μεγάλες επενδύσεις στα ΜΜΜ», ανακοίνωσε ο Υπουργός Κ. Καραμανλής

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: «Ξεκινάει η γραμμή 4 του Μετρό που θα αλλάξει τη βόρεια Αθήνα. Μεγάλες επενδύσεις στα ΜΜΜ», ανακοίνωσε ο Υπουργός Κ. Καραμανλής